Sosial angst og tanker

Det er mange som sliter med sosial angst, låser seg inne i seg selv både fysisk og psykisk.

Det er ikke lett når en føler at en ikke har noe og si, når en er redd og fortvilet bare en må ut på butikken, eller redd for å møte noen i trappa.

Det er mange som sliter med dette og det er mange som ikke klarer eller vil prate om det.

Jeg snakket med en jente i går. Hun hadde vært hjemme mer eller mindre det siste året pga av pandemien og hennes lille sosiale jobbnettverk var borte fysisk. Hun bodde alene og hadde ikke nær familie eller mange venner.

Hennes verden var jobb og de hun møtte der i lunchen eller pauser. Nå hadde dette vært borte så lenge at bare tanken på å gå tilbake på jobb skremte vettet av henne og hun fikk panikk angst og alt låste seg.

Jeg ba henne kontakte fastlegen, prøve å få noen hjelp der, jeg er medium og healer, jeg kan lytte – men jeg har ikke kunnskap nok til å hjelpe.

Det jeg kan er å skrive om det, for det finnes mange der ute, mennesker som vi tror har det bra, og som er fanget i sitt eget liv.

Klem Jannike